Warning: Undefined array key 20240425 in /customers/1/1/0/forsoegsperson.dk/httpd.www/show_ad.php on line 43 Forsøgsperson.dk


 


Lider du af migræne?

 
Du kan muligvis deltage i dette forsøg hvis du:
  • Er mellem 18 og 50 år gammel.
  • Vejer mellem 50 og 100 kg.
Lider du af migræne?
Forsøgsdeltagere søges!

Du kan deltage i dette forsøg hvis du:
Er mellem 18 og 60 år gammel.
Lider af migræne gennemsnitligt ca. 1-4 dage pr måned.
Er udover migrænen sund og rask

Baggrund
Migræne er en meget hyppig og invaliderende sygdom, der rammer ca. 15 % af den danske befolkning og koster samfundet ca. 2 milliarder kroner om året. Årsagen bag sygdommen er stadig ikke fuldt klarlagt. Forskergruppen ved det landsdækkende Dansk Hovedpinecenter, Glostrup Hospital, har i over 20 år forsket i migrænens mekanismer ved bl.a. at udløse hovedpine hos migrænepatienter med stoffer, der forekommer naturligt i kroppen.

Disse forsøg har givet os stor viden om mekanismen bag udløsningen af hovedpine og migræne og har været med til at udvikle ny migræne-medicin, der virker ved at hæmme disse udløsende stoffers egenskaber.

Sted
Ringvejsbygningen, 8. sal, Glostrup Hospital, Ndr. Ringvej 57, 2600 Glostrup.

Hvor tidskrævende
Forsøget foregår i løbet af efteråret/vinteren 2014/15 og indebærer 1 forundersøgelsesdag af en times varighed og 3 forsøgsdage adskilt af ca. en uge imellem. Hver forsøgsdag varer ca. 3 timer, og man vil få en godtgørelse på 200 kr/time, i alt ca. 2000 kr.

Forsøgsbeskrivelse
Ved forsøgsstart vil du blive lejret i en seng. Efter 15 minutters hvile måles puls og blodtryk. En plastickanyle placeres i en albuebøjning til indsprøjtning af PACAP38, et i kroppen naturligt forekommende stof, over 20 minutter. Vurdering af puls og blodtryk og eventuel hovedpine foretages hvert 10. minut under og indtil 120 minutter efter PACAP-indsprøjtningen. Efter 120 minutter er forsøget slut, og du kan tage hjem, når du føler dig klar til det. Du vil få udleveret et spørgeskema til hjemmeregistrering af evt. hovedpine i de følgende 12 timer.

Ubehag
Bivirkningerne ved PACAP38 er oftest milde og forbigående. Hyppigst ses rødmen af huden, hjertebanken og varmefornemmelser. Der kan ligeledes forekomme et forbigående mindre fald i blodtrykket.
Ved anlæggelsen af plastik-kanylen til infusion, kan der fremkomme et ”blåt mærke”.
Sjædnere bivirkninger inkluderer fornemmelse af tilstoppet næse, kuldegysninger, kvalme, opkastning, lysskyhed, lydskyhed, lettere puffing af ansigt og hænder og kæbesmerter

Kontakt-information
Er du interesseret eller vil vide mere om forsøget kontakt da lægestuderende og forskningsassistent, Luise Vollesen på e-mail: DHCprojekt@gmail.com eller på telefon: 22 84 89 93 (alle hverdage mellem kl. 9-17).



Godkendt af etisk komité med journalnummer: hs:h-4-2014-103
 

Se vedhæftede pdf-fil for yderligere information.   [hvad er en pdf-fil?]

 
 
Godkendt af etisk komité med journalnummer: hs:hs:h-4-2014-103
 


Luise Vollesen
Dansk hovedpinecenter, neurologisk afd. n, glostrup hospital
Ndr. ringvej 57
2600 Glostrup
Tlf: 22848993
dhcprojekt@gmail.com