Bookmark and Share
 


Unge mænd søges til immobiliserings- og træningsstudie

 
Du kan muligvis deltage i dette forsøg hvis du:
  • Er mand.
  • Er rask.
  • Er mellem 18 og 35 år gammel.
  • Har et bmi på mellem 18 og 25.
  • Er ikke-ryger.

Hvis et ben helt inaktiveres i en periode, fx ved gipsning, kan det resultere i at musklernes- og blodkarrenes funktionsevne forringes signifikant. Dette er tidligere undersøgt i forskellige studier, og har vist sig at have stor klinisk relevans i forbindelse med skader og operationer. Omvendt er det også velkendt at regelmæssig træning forbedrer både musklernes- og blodkarrenes funktionsevne. 
I dette studie søger vi at opnå en bedre forståelse af, hvordan 2 ugers immobilisering af det ene ben påvirker muskler og blodkar i selv samme ben. Ydermere undersøges de molekylære mekanismer der regulerer nedbrydning og dannelse af musklernes mindste blodkar, kapillærerene. Afslutningsvis vil studiet også undersøge hvordan huden og dens blodkar ændres med fysisk (in)aktivitet. 


Vi søger derfor raske unge mænd i alderen 18 - 35 år, der er moderat til meget aktive. For at deltage skal du være sund og rask, ikke-ryger (de sidste 10 år), ikke lide af hjertekarsygdomme eller andre kroniske sygdomme og du må ikke være overvægtig (BMI < 25). 


Studiets forløb består af en 2-ugers periode med immobilisering af dit ene ben (ved gipsning) og en efterfølgende 4-ugers periode med genoptræning. Som deltager skal du gennemgå en helbredsundersøgelse, seks hele forsøgsdage samt én kort forsøgsdag. Der er løbende opstart, og det præcise forløb med forsøgsdage og træning aftales individuelt til den indledende samtale. 


Forsøgene udføres på Institut for Idræt og Ernæring, Københavns Universitet, og der ydes økonomisk kompensation for deltagelse heri.  


Der kan læses mere om forsøget, des metoder samt etiske overvejelser i deltagerinformationen som findes HER. Har du spørgsmål eller tvivl omkring metoder, forløb eller andet, er du meget velkommen til at kontakte os for en uddybbende samtale.

___________________________________________________________________________________


For yderligere oplysninger eller spørgsmål, kontakt venligst:

Nicolai Rytter, PhD Studerende 

gips@nexs.ku.dk / tlf. 35 33 16 00


Projektet udføres af:

- Nicolai Rytter, PhD studerende

- Adjunkt Lasse Gliemann, PhD

- Professor Ylva Hellsten, Dr. Med. Sci.

Alle Institut for Idræt og Ernæring, Københavns Universitet.
 
 
 
 
Godkendt af etisk komité med journalnummer: HS-:H-17001344
 


Nicolai Rytter Mortensen
Institut for Idræt og Ernæring
Universitetsparken 13
2100 København Ø
Tlf: 22131945
nim@nexs.ku.dk