Nyere forskning tyder på, at en kombineret
aktivering af to fedtstofreceptorer i tarmen potentielt kan forbedre blodsukkeromsætningen
i kroppen. Vi har i forsøg vist, at en særlig fedtsyre i pinjekerneolie er i
stand til at påvirke den ene af disse receptorer, mens det er kendt, at
indholdsstoffer i olivenolie påvirker den anden receptor. Indtagelse af disse
fedtstoffer som kosttilskud kan derfor muligvis anvendes til forebyggelse og
behandling af type 2 diabetes.
Derfor søger vi til undersøgelser af et
kosttilskud med et højt indhold af disse fedtstoffer raske, overvægtige mænd og kvinder.
Forsøgene omfatter 3-4 forsøgsdage med
helbredsundersøgelse, blodprøver og sukkerbelastningstest for at vurdere den
akutte effekt på bl.a. blodsukker, fedtstoffer i blodet og eventuelle uventede
gener fra mavetarmkanalen.
For
mere information kontakt:
Ph.d.-studerende
Karina Sørensen på karina.vejrum.sorensen@rsyd.dk eller tlf.: 26 92 46 02.
Projektansvarlig: Professor, overlæge Kurt
Højlund, Diabetesforskningscentret, Endokrinologisk afdeling M, OUH.
|