Bookmark and Share
 


Undersøgelse af relationen mellem funktionel stabilitet og 3D knæløshed i individer med forreste korsbåndsskade

 
Du kan muligvis deltage i dette forsøg hvis du:
  • Er mellem 18 og 50 år gammel.
  • Korsbåndsskade

Korsbåndsskade er en af de hyppigst forekomne knæskader og kan have alvorlige langsigtede konsekvenser. Der er dog stor individuel forskel på hvilken funktionel påvirkning en korsbåndsskade har. Nogle individer har funktionel stabilitet i knæet (Copers) og er i stand til at genoptage tidligere aktivitetsniveau uden gener, mens andre har funktionel ustabilitet i knæet (Non-copers) og derfor ikke kan genoptage tidligere aktivitetsniveau.

Nuværende knæstabilitetsundersøgelser har ikke været i stand til at måle forskelle mellem de to grupper. Vi har derfor udviklet en ny teknologi til præcist at måle knæløshed i 3D ved hjælp af en kombination af robot- og scanning teknologi. Denne teknologi kan muligvis hjælpe med at identificere målbare forskelle mellem de forskellige patientgrupper (Copers og Non-copers). Dette kan i fremtiden være med til at give en bedre diagnosticering, sikre korrekt behandling og forhindre følgeskader efter en korsbåndsskade.

Til forsøget søger vi 20 personer med korsbåndsskader hhv. 10 personer med funktionel stabilitet og 10 personer med funktionel ustabilitet. Vi skal nok hjælpe med at identificere hvilken gruppe du hører til.

Forsøget vil bestå af to sessioner af MRI-scanninger og en knæløshedsmåling session, derudover vil der være tilknyttet et standard spørgeskema om din knæfunktion. Sessionerne vil finde sted på Aalborg Universitetshospital.

Forsøget er godkendt af Den Videnskabsetiske Komité for Region Nordjylland, sagsnr.: N-20180077.

 

Er du interesseret, så ring eller skriv til:

Dennis Pedersen, Videnskabelig assistent

Institut for Materialer og Produktion

Aalborg Universitet

Fibigerstræde 16, Lokale 4-210

9220 Aalborg Øst

Tlf.: 21830269

E-mail: dp@mp.aau.dk

 
 
 
 
Godkendt af etisk komité med journalnummer: NJ-:N-20180077
 


Dennis Pedersen
Aalborg University
Flydedokken 11, 4.TH
9000 Aalborg
Tlf: 21830269
dp@m-tech.aau.dk