Overvægtige mænd søges til studie, som ønsker at undersøge om curcumin kan mindske insulinresistensen når man behandler med prednisolon

 
Du kan muligvis deltage i dette forsøg hvis du:
  • Er mand.
  • Er rask.
  • Er mellem 18 og 59 år gammel.
  • Har et bmi på mellem 25 og 32.
  • Drikker op til 2 genstande dagligt.
  • Er ikke-ryger.
  • Du kan melde dig til projektet hvis du: Ikke har diabetes, ikke tager kolesterolsænkende medicin eller nogen former for binyrebarkhormon til daglig og ikke har et alkoholoverforbrug.

Er du en mand over 18 år med et body mass index (BMI) over 24,9 kg/m2 kunne du være en mulig deltager til et studie på afdelingen Klinisk Metabolisk Forskning, Gentofte Hospital, hvor vi har en lang tradition for forskning af høj kvalitet i sukkersyge og overvægt.

Prednisolon er et hyppigt brugt lægemiddel, som kan forårsage en sukkersygelignende tilstand. Desuden er prednisolon og overvægt begge med til at øge risikoen for ophobning af fedt i leveren. Curcumin er et udtræk fra gurkemeje-roden og er et kosttilskud. Vi ønsker at undersøge om curcumin kan afhjælpe disse tilstande.

Det praktiske: Projektet består af en helbredsundersøgelse (forundersøgelse) samt to længere forsøgsdage. Curcumin og prednisolon (eller placebo) indtages i 11 dage, og der forventes sparsomme bivirkninger til dette. Forsøget varer i alt 3-5 uger. Du vil få målt dit blodsukkerniveau med en lille sensor under huden i 14 dage der dækker behandlingsperioden. Du vil undervejs få lavet glukosebelastningstests, hvor du skal indtage sukkerholdigt væske og herefter vil vi ved hjælp af blodprøver se hvordan din krop og dit blodsukker reagerer på dette, og hvis du har sukkersyge eller forstadie til det (præ-diabetes) vil det kunne ses i denne undersøgelse. Du vil også bl.a. få foretaget MR-scanning af leveren og måling af kroppens fedtindhold.

Du kan melde dig til projektet hvis du:

Ikke har diabetes

Ikke tager kolesterolsænkende medicin eller nogen former for binyrebarkhormon til daglig

Ikke har et alkoholoverforbrug

 

Du modtager en ulempegodtgørelse på 3.100 DKK (skattepligtig) og der er mulighed for transportgodtgørelse.

 

Projektet er godkendt af Den Videnskabsetiske Komité for Region Hovedstaden

 
 
 
 
Godkendt af etisk komité med journalnummer: HS-:H-19017550
 


Pernille Høgh Hellmann
Steno Diabetes Center Copenhagen
Kildegårdsvej 28, opg 7, 3. sal
2900 Hellerup
Tlf: 20911792
pernille.hoegh.hellmann@regionh.dk