Warning: Undefined array key 20240530 in /customers/1/1/0/forsoegsperson.dk/httpd.www/show_ad.php on line 43 Forsøgsperson.dk


 


Hudmikrobiomet, atopisk eksem (børneeksem) og miljømæssige eksponeringer

 
Du kan muligvis deltage i dette forsøg hvis du:
  • Er mere end 18 år gammel.
  • Har hvid hudfarve.

Der lever mange bakterier i huden, som har indflydelse på vores sundhed. Længe har det kun været muligt at undersøge under 10% af bakterierne. Personer med atopisk eksem har et markant anderledes mikrobiom (bakterier, svampe og virus) i huden og det tyder på, at ændringer i hudens mikrobiom kan bidrage til både udvikling og forværring af eksem. Derfor menes mikrobiomet at kunne have en rolle i behandling af eksemsygdom, men der mangler undersøgelser af, hvordan hudens mikrobiom påvirkes af hverdagseksponeringer. Formålet med dette projekt er at undersøge hvordan en uges brug af et parfumestof og creme med og uden parfumestof på armene af personer med atopisk eksem samt alders- og kønsmatchede raske kontroller ændrer på hudens tilstand og mikroorganismerne. Denne viden vil bidrage til forståelse af eksemsygdom.  

 

For at deltage i forsøget skal du:

Have haft eksem som barn og indenfor de seneste tre måneder

Eller aldrig have haft eksem eller andre hudsygdomme

 

Du kan ikke deltage hvis du:

Er gravid eller ammende

Har infektioner/betændelsestilstande

Har været i antibiotikabehandling - eller taget probiotika - indenfor de seneste 4 uger

Har allergi overfor parfumestoffer

 

Forsøget varer i 8 dage og deltagelse indebærer hjemmebehandling med creme og parfume samt to fremmøder på Gentofte Hospital, afdelingen for Allergi, Hud- og Kønssygdomme, opgang 15, 1. sal. Hver gang varer ca. 1-2 timer. Her vurderes tilstanden af huden og der måles pH, der tages prøver med vatpind og tape fra huden og en blodprøve.

24 timer før forsøget starter, må du ikke smøre dine arme med creme og 12 timer før begge tider på hospitalet må du ikke gå i bad. Under studieperioden skal du undgå at udsætte testområderne på armene for alt, som ikke er relateret til studiet. Du får udleveret parfumefri håndsæbe og shampoo, som du skal bruge i studieperioden.

 

Hvis du synes projektet lyder spændende og kunne have lyst til at deltage, skal du kontakte os for at få mundtlig information omkring projektet: Rie Dybboe Bjerre kan kontaktes på telefon på 38 67 73 02 (mellem kl. 9.00 og 15.00). Du kan også sende en e-mail til rie.dybboe.bjerre@regionh.dk (husk navn og telefonnummer), så vil vi ringe dig op. 

 
 
 
 
Godkendt af etisk komité med journalnummer: HS-:H-18058392
 


Rie Dybboe Bjerre
Videncenter for Allergi
Gentofte Hospitalsvej 20A
2900 
Tlf: 38677302
rie.dybboe.bjerre@regionh.dk