Warning: Undefined array key 20240328 in /customers/1/1/0/forsoegsperson.dk/httpd.www/show_ad.php on line 43 Forsøgsperson.dk


 


Neurovidenskabeligt forskningsprojekt

 
Du kan muligvis deltage i dette forsøg hvis du:
  • Er rask.
  • Er mellem 18 og 40 år gammel.

Neurovidenskabeligt forskningsprojekt:

Vi søger forsøgspersoner til et neurovidenskabeligt projekt, som undersøger hjernens reaktion på forskellige ikke-invasive metoder til at stimulere hjernen samt kombinationer af disse metoder.

MR-afdelingen på Hvidovre Hospital søger raske forsøgspersoner til forsøget. Deltagelse kræver 6 forsøgsdage á hver ca. 3 timer, som vil foregå på MR-afdelingen, Hvidovre Hospital. Forsøget er kort beskrevet nedenfor.


Formål:

Forsøgets formål er at bruge hjernestimulering til at kortlægge og modulere de dele af hjernen, der styrer fingrene. Dette vil give os vigtig information både om, hvordan hjernen er i stand til at ændre sig over tid på baggrund af stimulering samt være en mulig behandlingsform for lidelser kendetegnet ved tab af finkontrol over fingrene. Forsøget finder sted over 6 dage og gør brug af nedenstående metoder. Hver dag i forsøget varer ca. 3 timer. Der vil være mindst en uge mellem hver forsøgsdag.


Metoder:

Transkraniel magnetisk stimulering (TMS): 

  • TMS foregår ved, at en magnetisk spole placeres på hovedet. En kortvarig strøm i den isolerede spole giver anledning til, at der dannes et magnetfelt rundt om spolen, som kan aktivere nerveceller i hjernen. 
  • Bivirkninger og gener: I nogle tilfælde kan der forekomme en let spændingshovedpine efter TMS, som primært skyldes, at man sidder helt stille i længere tid. TMS kan i yderst sjældne tilfælde udløse krampeanfald.

Perifer elektrisk stimulering: 

  • I forsøget kombinerer vi perifer elektrisk stimulering med den transkranielle stimulering beskrevet ovenfor. Perifer elektrisk stimulering foregår i dette forsøg ved at en elektrode placeres på pege- og lillefinger, og en svag strøm sendes gennem elektroden. Denne strøm er lige akkurat stærk nok til at få fingermusklen til at trække sig sammen, men ikke så stærk at den er smertefuld
  • Bivirkninger og gener: perifer muskelstimulering anses som sikkert, ingen bivirkninger er rapporterede.

Magnetisk resonans-billeddannelse: 

  • Vi vil udføre målinger af hjernens anatomi ved hjælp af magnetisk resonans-billeddannelse (MR). MR-skanning er en standardteknik, som benyttes til at lave billeder af hjernens struktur og funktion. Under skanningen skal du enten ligge stille eller rytmisk tromme med dine fingre.
  • Bivirkninger og gener: MR-skanning er en sikker og smertefri procedure. Til dato er der ingen kendte bivirkninger.


Eksklusions- og inklusions-kriterier:

Vi leder efter raske forsøgspersoner mellem 18 og 40 år uden kroniske sygdomme eller anden signifikant neurologiske sygdomshistorie, såsom epilepsi, i familien. For at deltage må du ikke have metal indopereret i kroppen, du må ikke være gravid, du må ikke være under medicinering (bortset fra svangerskabsforebyggende lægemidler), du må ikke lide af migræne, og du må ikke lide af klaustrofobi, da du skal ligge stille i et relativt lille rør, når du MR-skannes. Derudover må du ikke have tatoveringer inden for 30 cm af kravebenet (dvs. ikke på overarmene, skuldrer, bryst, nakke, hals, ansigt).


Hvor foregår forsøget?

Hvidovre Hospital, MR-afdelingen, Afsnit 340.


Betaling for deltagelse

Du vil modtage 200 kr. for den første time hver dag og 150 kr. for hver påbegyndt time derefter.


Kontakt

Hvis du er interesseret i at deltage i forskningsprojektet eller har spørgsmål til ovenstående, er du meget velkommen til at kontakte Marie Trolle Bonnesen (email: marie.trolle.bonnesen.02@regionh.dk) for yderligere information. 

 

Vi glæder os til at høre fra dig.

 
 
 
 
Godkendt af etisk komité med journalnummer: HS-:H-17023857
 


Marie Trolle Bonnesen
Danish Research Centre for Magnetic Resonance, Hvidovre Hospital
Kettegard Allé 30
2650 Hvidovre
Tlf: 20936468
marie.trolle.bonnesen.02@regionh.dk