Undersøgelse af kroppens væskefaser på Rigshospitalet

 
Du kan muligvis deltage i dette forsøg hvis du:
  • Er mellem 40 og 80 år gammel.
  • Vejer mellem 50 og 120 kg.

Rigshospitalets nyreafdeling søger deltagere med normal nyrefunktion til at indgå i kontrolgruppen for nedenstående studie. Studiet består i et kort besøg som forventes at vare maksimalt 3 timer. Besøgene er fleksible, og der ydes transportgodtgørelse og honorar for studiedeltagelse.

 

Forsøgets formål er at belyse mængden af væske i hele kroppen og blodbanen hos personer i kronisk hæmodialyse og til sammenligning indgår en kontrolgruppe. Studie vil benytte en teknik, hvor der indåndes en meget begrænset og ufarlig mængde kulmonoxid, som muliggøre måling af blodvolumen. Der tages blodprøver i forbindelse med studiet og måles blodtryk.

 

Derudover kan der suppleres med yderligere en undersøgelse, hvor målingen af blodvolumen måles ved farve-mærkning af de røde blodlegemer, som giver en meget lille stråledosis svarende til 2/3 af et røntgenbillede af lungerne.

 

Studiets resultater gennemgås efter studiets afslutning.

 

Honorar: 500kr for kulmonoxid-genindåndingstesten

Honorar: 1000kr (I alt) ved samtidig farve-mærkning af de røde blodlegemer


Deltagelse forudsætter at du er bosat i øst-Danmark og kan medvirke på hverdage mellem 8-16. 

 

Du er velkommen til at kontakte medicinstuderende Vårin Vinje ved spørgsmål eller ønske om deltagelse. Blodprøver og studiets resultater gennemses af læge Tobias Bomholt som er forsøgsansvarlig for studiet.  

 

email: Vaarin.helene.rui.vinje@regionh.dk


 
 
 
 
Godkendt af etisk komité med journalnummer: HS-:H-20031445
 


Tobias Bomholt
Nefrologisk afdeling
Blegdamsvej 9
2100 København Ø
Tlf: 35451838
tobias.bomholt@regionh.dk