Raske forsøgspersoner til epilepsiforskning på Neurobiologisk Forskningsenhed, Rigshospitalet

 
Du kan muligvis deltage i dette forsøg hvis du:
  • Er rask.
  • Er mellem 18 og 55 år gammel.
  • Ikke har taget stimulerende/hallucinogene/psykedeliske stoffer mere end 10 gange per stof (50 gange ifbm. cannabis)

Vil du gerne deltage i et lægevidenskabeligt projekt, der kan være med til at forbedre behandlingen af epileptiske anfald og bidrage til forebyggende tiltag?

Formål

Projektet er med til at generere viden, som på sigt kan gavne behandlingen af patienter med epileptiske anfald. Projektet vil give en bedre forståelse af, hvad der gør mennesker sårbare overfor at udvikle epileptiske anfald og give mulighed for at intensivere indsatsen for de patienter, der er i øget risiko for at udvikle epilepsi, forbedre behandlingen af epilepsi og bidrage til forebyggende tiltag. Vi ønsker at rekruttere raske forsøgspersoner til dette projekt, da vi har brug for at kunne sammenligne data fra raske mennesker med data fra patienter.

Placering

Alle undersøgelser kommer til at foregå på Rigshospitalet, Blegdamsvej 9, 2100 København Ø. Du vil modtage en personlig og overskuelig tidsplan for undersøgelsesdagene samt nærmere information om, hvor du præcis skal møde op.

 

Plan for forsøget

Når du har gennemført nedenstående undersøgelsesprogram vil du få tilsendt en række spørgeskemaer, der tager ca. 2½ time at udfylde og som du har ca. to dage til at færdiggøre. Derudover vil vi bede dig tage en afføringsprøve hjemmefra vha. et prøvesæt.

 

Nedenfor er undersøgelsesdagene kort beskrevet:

1.     Dag (ca. 1.5 time): Forsamtale med underskrivning af samtykke, lægeundersøgelse, spørgeskemaudfyldelse og blodprøvetagning.

2.     Dag (ca. 8 timer): Test af psykologisk funktion, blodprøvetagning og optagelse af elektroencephalografi (EEG). Forud for EEG gives 1 tablet melatonin.

3.     Dag (ca. 4 timer): Hjerneskanning ved en kombineret Magnetisk Resonans (MR) og Positrons Emissions Tomografi (PET) skanner, under indgivelse af lægemidlet Levetiracetam, samt blod- og urinprøvetagning.


Hvad får du ud af at deltage?

Resultaterne af forsøget forventes at komme mange fremtidige patienter og forsøgspersoner til gode, men vi forventer ikke, at du selv vil opnå nogle særlige sundhedsmæssige fordele ved at indgå som forsøgsdeltager. Som rask forsøgsdeltager vil du modtage ulempegodtgørelse svt. ca. 140 kr./time for din deltagelse i forsøget. Beløbet beskattes som B-skat. Derudover vil du ved behov kunne modtage kompensation for dokumenterede transportudgifter. Dit honorar og eventuelle kompensation vil blive udbetalt samlet på din NEM-konto efter endt undersøgelsesprogram. Hvis forsøget blive afbrudt før tid, eller hvis du skulle ønske at udgå af forsøget, udbetaler vi kompensation for den tid du har medvirket i forsøget. Hvis du ønsker det, kan du modtage et billede af din hjerne. Du vil få at vide, hvis vi finder noget i dine undersøgelser, der har betydning for dig.

 

Interesseret? 

Send en mail til braindrugse.rigshospitalet@regionh.dk (indeholdende dit navn, din alder, og dit telefonnummer), og vi vil kontakte dig hurtigst muligt. Læs også om forsøget på hjemmesiden: https://nru.dk/bde. Du er også meget velkommen til at ringe direkte til os (se telefonnummer herunder).

Forsøget er videnskabeligt og godkendt af den Regionale Videnskabsetiske Komité for Region Hovedstaden.

Godkendt af etisk komité med journalnummer: H-21031962.

 

Kontaktperson, som spørgsmål kan rettes til:

Minna Litman 

Telefon: 3545 0693 eller 3545 3643 

E-mail: minna.litman@nru.dk 

Adresse: Neurobiologisk Forskningsenhed

Bygning 8057, Rigshospitalet, Inge Legmanns vej 8,

2100 København Ø

 

 
 
 
 
Godkendt af etisk komité med journalnummer: HS-:H-21031962
 


Aje Al-Awssi
Rigshospitalet
Blegdamsvej 9
2100 
Tlf:
aje.al-awssi@nru.dk