Ønsker du og din familie at prøve at spise bæredygtig aftensmad i 6 uger?

 
Du kan muligvis deltage i dette forsøg hvis du:

Ønsker du og din familie at prøve at spise bæredygtig aftensmad i 6 uger?           

Vi søger familier med børn i alderen 8-10 år i København, der ønsker at deltage i et forsøg om aftensmåltider med alternative proteiner.

I projektet undersøger vi, hvordan aftensmåltider med bæredygtige proteiner påvirker familiers kostmønstre, kød- og proteinindtag. Derfor skal kød til aftensmad udskiftes med bæredygtige alternativer 2-3 gange om ugen. De bæredygtige alternativer er baseret på protein fra enten planter eller spiselige insekter, og udleveres gratis under forsøget. Vi skal bruge én forælder og ét barn fra hver familie. Vi udleverer gerne ekstra portioner til øvrige familie medlemmer, der deltager i måltidet. Det er tilfældigt, hvilken kost i får, dog vil hver familie få udleveret samme forsøgskost.

I løbet af den 6 ugers kostperiode skal I 2-3 gange om ugen tilberede aftensmad med de produkter, vi udleverer. Produkterne minder om de produkter man normalt anvender i aftensmåltider og I får opskrifter til tilberedningen. I skal kunne hente forsøgsmaden hver anden uge på Institut for Idræt og Ernæring.

Som forsøgsdeltager skal man deltage i 2-3 besøg på Institut for Idræt og Ernæring (Frederiksberg) af maks. 1,5 times varighed. Undervejs i forsøget skal man to gange (start og slut) registrere sin kost i 4 dage og indsamle 3 urinprøver, samt besvare spørgeskemaer elektronisk hjemme.

Vi søger forsøgspersoner som:

  • Spiser kød min. 5 dage/ugen i gennemsnit
  • Er villige til at spise plante- eller insektbaserede fødevarer til aftensmad 2-3 ugentligt i 6 uger
  • Forælder og barn som ønsker at deltage og bor sammen
  • Barnet er mellem 8 og 10 år gammel
  • Ikke følger en særlig kost, fx veganer eller vegetar, glutenfrit, keto mv.

Hvis dette har vakt jeres interesse, kan I læse mere her: https://nexs.ku.dk/susinchain/. Vi kan kontaktes på e-mail susinchain@nexs.ku.dk eller projekttelefon: 93 50 94 03.

Forsøget er godkendt af De Videnskabsetiske Komitéer for Region Hovedstaden. 

 
 
 
 
Godkendt af etisk komité med journalnummer: HS-:H-21070172
 


SUSINCHAIN Nanna Roos
Institut for Idræt og Ernæring, Københavns Universitet
Rolighedsvej 26
1958 Frederiksberg
Tlf: 93509403
susinchain@nexs.ku.dk