Velkommen!

Den moderne lægevidenskab hviler på ryggen af frivilige personer der er villige til at ofre tid og kræfter, så ny viden kan blive opdaget, og nye lægemidler kan blive testet. Uden forsøgspersoner ville vi ikke have vacciner eller de avancerede behandlinger, vi har i dag. Så hjælp den kliniske forskning, find et forsøg på vores side, kontakt forskeren og bliv forsøgsperson. Ofte er der enda en økonomisk kompensation for din gode gerning. Nedenfor kan du finde opslag fra forskere der mangler forsøgspersoner.


Siden den spæde begyndelse i 2005 har Forsøgsperson.dk opslået mere end 1000 forsøg og sørget for kontakten mellem forskere og tusindvis af forsøgspersoner. I skrivende stund bliver der opslået 3-4 nye kliniske forsøg om ugen og udsendt nyhedsbrev til mere end 5.000 forsøgspersoner. Som forsøgsperson kan du udover at tilmelde dig nyhedsbrevet også oprette en profil og blive headhuntet til forsøg, der har brug for dine helt særlige kvaliteter.


Som forsker kan du oprette en profil og indsende din annonce på mindre end fem minutter. Annoncer skal som hovedregel være godkendt af videnskabsetisk komite, men i sjældne tilfælde kan de opslåes uden godkendelse. Hvis du er i tvivl kan du kontakte den videnskabsetiske komite her. Efter annoncen er blevet sendt til os, bliver den gennemlæst af en lægefaglig ekspert, inden den bliver opslået.


Før man deltager i et forsøg, er det en god idé at sætte sig ind i sine rettigheder som forsøgsperson. Den Centrale Videnskabsetiske Komité har en udmærket hjemmeside, hvorpå alt materiale om biomedicinske forsøg er samlet. Vi anbefaler, at enhver der tilmelder sig et forsøg har gransket hjemmesiden grundigt:

Den Centrale Videnskabsetiske KomitéBagom Forsøgsperson.dk

Forsøgsperson.dk er et kontaktforum der virker som bindeled mellem videnskabelige institutioner og mulige forsøgspersoner. Det er en centraliserende enhed, der forsøger at strømline kontakten mellem institutioner og populationer. Denne forbindelse udgjordes indtil februar 2005 hovedsageligt af opslag på universitetets tavler, annoncer i tidsskrifter til et begrænset publikum og andre mindre effektive informationsmedier. Forsøgsperson.dk søger at fokusere denne informationsstrøm og udvide spektret og mængden af forsøgspersoner.

Dette har flere fordele:

  • Annoncen kommer ud til langt flere mennesker end ved normale opslag.
  • En større gruppe af forsøgspersoner indebærer, at mere specifikke forsøgspersoner kan rekrutteres.
  • Et større udsnit af den danske befolkning der kan rekrutteres som forsøgsperson medfører mindre selektionsbias.
  • Informationsmængden i annoncen kan være større.
  • Det er nemt! Der skal ikke mere end en mail til at komme i kontakt med forsøgspersoner.

Forsøgsperson.dk er siden fødslen blevet nævnt i en lang række medier, bl.a. Dagens Medicin, JP.dk og Berlingske.dk.

Forsøgsperson.dk er skabt af læge Morten Scheibye-Knudsen. Den oprindelige idé blev til i sommeren 2004, blev i efteråret udviklet og Forsøgsperson.dk gik online d. 1/2 - 2005. Første store udvidelse blev introduceret d. 12/1 - 2008. Her blevet dørene lukket op for databasen. Databasen er udviklet af Rune Lynge Jensen og Morten Scheibye-Knudsen. Fotoarbejde er udført af Thue Kramp

Såfremt du har feedback eller spørgsmål, skal du være meget velkommen til at kontakte os.

Forsøgsperson.dk
Sofievej 14A
2900, Hellerup
kontakt@forsoegsperson.dk
Tlf. +45 42 50 70 60